På tur med Nynäshamns kommun

Nynäshamn har  ett  snygg kommunalråd Danel  Arborn .. Han var med på färden .. Talets gåva . och väldigt saklig ..  Men från det ena till det andra .. det var en mycket ytrevlig tur runt om i Nynäshamns  kommun .. Vi blev ju gaidade  runt  på Nynäshamns sevärdigheter , Många som var med på bussen vi var 35 nyinflyttade nynäshamnsbor .. hade ju ingen aning om Strandvägen (Ringvägen) så för dem  ja även för mig som älskar den vägen en trevlig tur .
 
Sen åkte vi i väg till Ösmo  där fick vi reda på att de ska göra om hela Ösmö centrum och även bygga hus .. ja kanske int i centrum men runt om .
 
Sen bar det i väg till Segersäng .. Där har ju SMÅA byggt upp lantlig idyll  Bara att vägen måste göras om  . och andra sidan järnvägen ska oxå byggas fler bostadshus .
 
 
Sen bar det iväg yill Sorunda   väl framme till Sorundas fattig hus  fick kaffe och  Sorunda tårtan .. Som verkligen var god  men ack så mäktig ..
 
Där berättades om bygden sorunda .. Nynäshamn har ju mycket historia om sin landsbyggd . Sen åkte vi tillbaks till Nynäshamn  och  vi fick mycket inmatat  men intressant förstås   Fick iaf reda på att rykten om att Gotland och polen och lettlandss båtarna att de inte ska flyttas till nya Norrviks hamn .. Endast stora Godfartyg ska hålla till där .  så de båtar som nu åker med gods till värtahamnen ska endast vara i vår nya hamn  Så där flög  strandpromanden nedanför mig sin kos .. Fick även reda på att det hus jag nu bor i var Svergies första varuhus ..  1935  .  härligt  kallades för special konsum
 
Dax att gå ombord
Ett av Nynäshamns äldsta hus på Centralgatan byggt 1905  Mycket vackert
en av många ekar i kommunen
Gamalt möter nytt
sorundas fattig stuga
Sorunda tårtan
 
Allmänt | |
#1 - - Pernilla Johansson :

Kul att få göra en sådan resa och få veta mer om sin nya kommun.

Svar: Helt fantastiskt kul grej av kommunen ..
Biggan

#2 - - syrran:

Har recepter på tårtan ska göra den någon dag när jag gjort äppelmos.Kul busstur hoppas födelsedagsresan också blir bra.Stackars tiger blir ensam igen

Svar: vet inte vilken tårta du menar om du menar sorunda så är det receptet hemlöigt
Biggan

Upp