Svenska Hurtigrutten

En regnig fredag steg vi ombord på M/S Saga Lejon
 

Den svenska hurtigrutten

 
 
 

Exklusiv kryssning Nyköping – Stockholm, genom Sörmlands vackra skärgård via Mälaren till huvudstaden. En kryssning man måste uppleva!

Upplev en underbar kryssning genom de vackraste av världar – den Svenska skärgården.         Ombord på Sveriges största skärgårdsbåt M/S Saga Lejon serveras morgonkaffe med dubbelfralla i samband med avgång från Nyköping. Vi kryssar ut genom Nyköpings fjärdar och passerar Nyköpings kanotstadion med världens längsta flytbrygga – 1500 meter lång.

Guidad kryssning från Nyköping med Saga Lejon  via Skanssundet och Örsbaken. Inom synhåll har vi Oxelösund och det stora stålverket. Vi gör ett strandhugg på Västra Stendörrens Naturreservat. Via hängbroarna kan besökaren vandra mellan ett antal små öar i reservatet. Här ligger också Naturrum där öarnas flora och fauna finns som utställning, samt information om livet i Östersjön och dagens angelägna satsningar på dess miljövård. Vår kapten lägger upp dagens kryssning så att vi får se det bästa denna unikt vackra och annorlunda skärgård har att erbjuda. Det var regn och sol om Stendörren var verkligen en upplevelse . Dit ska jag åka med bil någon gång

Vi passerade  den gamla fyrholmen  Ledskär där en fyrmästare bott med sin familj  1879-1903  14 ungar fick de och trängdes på en liten holme

Vi passerar genom Södertälje, Hammarby slussar samt utanför vikingastaden Birka i Mälaren och vi får en utförlig information om denna mycket intressanta plats. Vi passerar ett flertal slott och herrgårdar..

Att uppleva världens vackraste huvudstad Stockholm från sjösidan är en fröjd för ögat.

Allmänt | | Kommentera |
Upp