JANUARI

Är slut för i år. För mig är det den värsta månaden av alla . 
Februarie är ju inte ett dugg  bättre  de bästa med den månaden är att den är kort - 
Solen visade sig i går  genast bli jag glad och känna den sköna värmem  Det är ju bästa med Våren . Men nu ska vi ha snö massor av snö så alla barn som inte har råd att resa till fjällen  får  ett skönt sportlov  !!??  men det är väl bara en dröm . 
Allmänt | | Kommentera |

Goda Grannar

Ganska kul att bo där jag bor .. alltid trevliga grannar  men ibland hettar det till .  För  Jag är inte rädd för konflikter  men vill heller inte skapa några . 
 
Har man gett sig in i leken att sitta i en styrelse får man stå sitt kast . 
 
Men så synd att inte många vill sitta ien BRF styrelse   man lär sig hur mycket som helst  något nytt varje dag  . Iaf jag , Sen får man ju kontakt med en del utanför styrelsen och grannar .  Våra levantörer som det så vackert heter .
 
Nu har jag den turen att jag inte jobbar så jag kan ju helhjärtat ta tag i sakerna innan det går för långt .
 
Värsta jag vet att skjuta upp viktiga saker . 
 
Nu fick jag skriva av mig  skönt ,  ett lite flygfoto över vårt boende och grannar  Tänk vad drönare kan 
 
Allmänt | | Kommentera |

Älskar gammla hus

Detta hus promenerar jag förbi minst en gång om dagen  . Tyvärr ligger den så nära vägen men ändå så vacker . Här om dagen frågade jag några som kan detta och fick en underbar berättelse  som jag nästan kunde anat .
 
 
 Villa Skogshyddan, kulturhistoriskt hus som uppfördes 1889 där några av Sveriges kändaste kulturpersoner bott. Wendela Hebbe, Sveriges första kvinnliga journalist. Wendelas berömda dotter operasångerskan Signe Hebbe. Det sägs att hon höll konsert ifrån balkongen från övre våningen. Jägmästare Simon Plazikowski och sist men inte minst statsminister Hjalmar Branting har bott i huset som är ett av Nynäshamn äldsta. Ett fantastiskt hus där historien och känslan av spännande möten finns kvar i väggarna. En spännande kärlekshistoria finns att läsa om, som att af Ekenstam son ristade in sitt namn på husets veranda fönster med en diamant när han uppvaktade Emma Plazikowski, dotter till jägmästare och byggmästare Simon Plazikowski. Miljön med bevarade kakelugnar, fönster och lister finns kvar och så vitt jag vet även fönstret med af Ekenstams namn. Finns många fina bilder på kommunens bildarkivLena Hentschel skrev detta till mig 
Blir glad i själen kul att det finns arkiv  ska in där och rota och se hur villan såg ut på den tiden 
Allmänt | | En kommentar |
Upp