Bio och promenad

Mina fina barnbarn tog  med mig på bio i går .. på Saga  Kungsgatan .. vilken vacker biograf  Och filmen Livet efter dig .. oj oj vilken stark film  som gjorde os väldig berröda
 
Jag sa till mina ungar nej jag vill nog inte läsa boken .. men nu har jag ångrat mig .
 
I dag  traskade jag min lilla promenad runda trots regn
Hösten kommer smygande efter en torr varm sommar
Blir  glad varje gång jag ser gotlandsbten på infärd till Nynäshamn fråga mig inte varför . hihi  Mitt älsklingsställe Sjökrogen syns till vänster
Turism och färjetrafik har alltid varit viktiga näringar för Nynäshamn. Men det har också funnits två viktiga industrigrenar, nämligen tillverkning av utrustning för telekommunikation och raffinering av olja. Televerket förlade sin verkstad till Nynäshamn 1913. Denna verksamhet övertogs av Ericsson 1994 men lades ner 2005.
 
Texten är tagen från wikipedia
 
TYcker det är trevligt att verkstädshusen är bevarade .. de används nu av samhall som skyddad verkstad
Vatten även på land 
Bygget och mitt hus .. ni som varit hemma hos mig .. så ser ni att utebelysningen funka dygnet runt nu ,,
Allmänt | | Kommentera |

Att bli äldre ..

Den här tyckte jag var fin och så tänkvärda ord....
Jag önskar att du

Behandlar mig väl,
när jag inte längre kommer ihåg mitt namn....
När den här dagen blandas ihop med gårdagen.
När mina vuxna barn har blivit små igen i mina tankar.
När jag inte längre är produktiv,
Behandla mig även då som en människa med värde.
Bryr Er om mig,
Ge mig kärlek,
Berör mig ömt.
Klockan saktar sig,
en dag kommer den att stanna helt.
Men än finns det tid,
ge mig en värdig ålderdom.

 

 

Detta skulle jag vilja ge någon i min närhet som jag vet aldrig läser min blogg ..

Allmänt | | Kommentera |

Sekten på Dimmön

På en dimmig och vindpiskad ö utanför Bohusläns kust, har en New Age-rörelse slagit sig ner. Deras karismatiske ledare, Franz Oswald, har utvecklat en lära, ViaTerra, som sägs återställa själslig frid och kroppens naturliga balans. Rörelsen har en magnetisk dragningskraft på kändisar och makthavare i höga positioner. Sofia Bauman, som precis tagit sin universitetsexamen, blir fascinerad av Oswalds lära. Osäker på vad hon vill göra med sitt liv, och charmad av Oswald, antar hon hans jobberbjudande. Snart blir hon dock varse de enorma uppoffringar som engagemanget kräver. Och när sommaren ger vika och höstdimman driver in och slukar ön, börjar hon undra om hon blivit indragen i en sekt. Samtidigt anar hon att det finns en skillnad mellan rörelsens ansikte utåt och Oswalds avsikter, och ju fler stenar hon vänder på, desto mer ångrar hon sitt beslut.
Men Oswald styr med järnhand och ett elstängsel har rests runt sektens ägor.
Vägen tillbaka till ett normalt liv förvandlas långsamt till en mardröm.
För ingen har någonsin lämnat ViaTerra.
 
Texten är tagen från Bokus.com
 
När jag bötjade lyssna på den tänkte jag  okey jag ger den en chans  . Sen fick jag reda på av Författarinnan Mariette Lindstein genom Storytel  att den är sanningsenlig ..  Då kunde jag inte slita mig .. för sekter har vi alla  hört talas om .. ruggig historia ..
 
Sen kom den spännande delen 2
 
Sofia Bauman försöker skapa sig ett nytt liv efter två år i sekten ViaTerras våld. Vägen tillbaka blir svårare än hon trott. Hon möts av fördomar och misstänksamhet och plågas av mardrömmar. Inom henne växer ett begär efter vedergällning.

Franz Oswald, sektens ledare, sitter i häktet i väntan på rättegång. Ändå är han varken orolig eller ångerfull. Med hjälp av sin advokat, Anna-Maria Callini, börjar han väva ett nät som sträcker sig långt utanför fängelsets grå väggar och vars enda syfte är att hämnas på Sofia Bauman.

När Sofia bestämmer sig för att tala ut om sekten förvandlas hennes liv långsamt till en mardröm. Enda utvägen är att än en gång lämna allt och starta ett nytt liv någon helt annanstans.

Men Oswald skyr inga medel. Hans nät verkar innefatta allt och alla i Sofias omgivning och sträcka sig över städer, oceaner och kontinenter. Och i kölvattnet av hans slutliga hämnd återstår den avgörande frågan. Kan man någonsin bli helt fri från en
sekt?
 
 
Har nyss lyssnat klart ... lika spännande som ettan ...  Svår att lägga ifrån sig ...  Läs den eller lyssna  garanterat bra och spännande
 
 
Böcker | | En kommentar |
Upp