chia puddnin-frön

Här har vi samlat 10 härliga anledningar till varför du ska äta chiafrön – varje dag. 

1. Chiafrön är glutenfria!

2. Fröna innehåller en hög halt kostfiber vilket gör den utmärkt för matsmältningen.

4. Chiafrön är perfekt att äta innan eller efter träning då det ger kroppen energi och uthållighet.

5. Chia innehåller fem gånger mer kalcium än mjölk och åtta gånger mer Omega 3 än lax. 

6. Chia innehåller sju gånger mer än C-vitamin än apelsiner.

7. Är du allergisk mot ägg eller vegan så är chia en fantastisk ersättare. Blanda chiafrön med vatten och låt stå tills det blir en gel och använd gelen i recept som kräver ägg.

8. Chia stärker hud, hår och naglar.

9. Det unika med chiafrön är hur bra den kan binda vatten vilket hjälper oss att förbättra vätskebalansen. Chia kan absorbera upp till hela tolv gånger sin egen vikt i vatten.

10. Det underbara med chiafrön är att de är smaklösa och därför perfekta att använda i nästan vad som helst! Det gör brödet saftigare, kakorna nyttigare och gröten godare.

 

 

 

Idag åt jag detta istället för gröt  .. måste säga att jag blev otroligt förvånad hur gott det var .. har varit väldigt skepptiskt mot detta lilla frö .. ska nog fortsätta  att äta detta .. bättre än mackor iaf

Allmänt | |
#1 - - Monica Jonsson:

Trevlig biogg6

Svar: tack så mycket bara så slö att skriva här
Biggan

Upp