Lägenhet

ÄNTLIGEN   ett besked   Nu är det klart att jag får flytta in  den 15 juni .. Snacka om att få lite ro i sinnet . Snart blir jag och mina nya grannar kallade till slutbesikning .. ska ta med mig förstoringsglas och verkligen syna mitt dockskåp ..  Det kanske mest trista men det får ju gå .. är ju att nästa hus börjas  byggas så vi får stå ut med det oväseendet  ett tag  kanske man får plåster på såret ,, vi får se hade ju räknat med det  jag kan ju vara borta på dagarna .. värre med katten .. men som sagt det blir en senare fråga ..
 
Allmänt | | Kommentera |

chia puddnin-frön

Här har vi samlat 10 härliga anledningar till varför du ska äta chiafrön – varje dag. 

1. Chiafrön är glutenfria!

2. Fröna innehåller en hög halt kostfiber vilket gör den utmärkt för matsmältningen.

4. Chiafrön är perfekt att äta innan eller efter träning då det ger kroppen energi och uthållighet.

5. Chia innehåller fem gånger mer kalcium än mjölk och åtta gånger mer Omega 3 än lax. 

6. Chia innehåller sju gånger mer än C-vitamin än apelsiner.

7. Är du allergisk mot ägg eller vegan så är chia en fantastisk ersättare. Blanda chiafrön med vatten och låt stå tills det blir en gel och använd gelen i recept som kräver ägg.

8. Chia stärker hud, hår och naglar.

9. Det unika med chiafrön är hur bra den kan binda vatten vilket hjälper oss att förbättra vätskebalansen. Chia kan absorbera upp till hela tolv gånger sin egen vikt i vatten.

10. Det underbara med chiafrön är att de är smaklösa och därför perfekta att använda i nästan vad som helst! Det gör brödet saftigare, kakorna nyttigare och gröten godare.

 

 

 

Idag åt jag detta istället för gröt  .. måste säga att jag blev otroligt förvånad hur gott det var .. har varit väldigt skepptiskt mot detta lilla frö .. ska nog fortsätta  att äta detta .. bättre än mackor iaf

Allmänt | | En kommentar |

Kungsträdgården

En regnig och kylslagen dag åkte jag och två vänninor in till Kungsträdgården  för att se på vacker blommning    Men det var ju så att det var 1000 andra som hade samma tanke
 
Men vi gick omkring och tittade lite ialla fall  Synd bara att inte alla träd var utslagna .. men om man ger det en vecka till och lite sol på det så blr träden vackert rosa .
 
Varje år lika dant att häpna över detta vackra  men man måste skynda för de blommar bara en liten stund . sen är träden lite tråkiga igen tyvärr
 
 
Helgen har inte varit så kul .. dimma och regn .. men nu ser jag solen skymta .. så lye värme blir det nog i dag
 
Allmänt | | En kommentar |
Upp