Farfar / skeppsgosse

Min farrfar  född 1883 dog 1946  Jag fick ju aldrig möta honom . Sitter ibland och undrar om hans liv och släktforskat på honom . Fick ju inte så mycket upplysning av mina föräldrar och farmor . Mer än att farfar började som skeppsgosse och avslutade som fyrmästare i hans yrkesliv .  Han var 15 år då han blev antagen som  skeppsgosse  Hans far hade avlidit året före 1897 . Då blev hans mor ensamstående med 3 barn  och det blev väl lite knapert för henne , Så hon  sände sina söner till Karlskrona så de kunde  få mat och husrum i flottans anda . Ett hårt liv blev det .  
Ett hårt liv som skeppsgosse fick han  fick först träna iland i 8 månader innan han fick äntra masten på skolskeppet  Falken 
Denna bild är tagen i samband med Prinsessan Victorias bröllop  på Falken
Sen  fick Farfar gå i land igen mer träning i land i 8 månader
 
Sen fick han mönstra på  skolskeppet Najaden  i 4 månader
Bild från 1946 
Där blev han utbildad i mässen. laga servera mat och diska  . och feja på båtdäcket .
 
Åter i träning i land  i 8 månader  Sen blev han 1 skanskoral på skolskeppet  Jarramas
 
 
 
 
Han var även på skolskeppet Briggen
Har inga uppgifter hur länge han var på den båten

På den vackra båten var i 4 månader 1901 30 sep så mönstarde han av  med fina skolpoäng  i 11 år  Han var då  26 år

Farfar som skeppsgosse
 
Sen började han sin bana på våra vackra fyrar  Uppgifter om det kommer senare
 
Allmänt | | Kommentera |

Många tankar om livet

Knasigt när vi vet att i en del länder finns inget rent vatten . . Igår var jag down. tänkte på många  nära och kära som inte finns mer. Konstigt att jag bara kan bli sittande och tänka så , Men tror man måste stanna upp ibland och sända de som inte finns bland oss längre många tankar .
 Kanske hör det till åldern . Helt plötsligt är man själv närmare döden än man tror .  Åren går   ibland tror jag att jag är 40 år .  Men någon sa till mig här om dagen man är inte äldre än man känner sig ,  och har man tråkigt kan man känna sig som 200 år .
 
En god vän ringde i går och han sa att  nu jädrans får det vara nog . jag frågade  va vad har hänt . Han hade stått på öronen i backen vid sös  Ironiskt : Ramla och slå sig vid ett sjukhus .   men tyckte jag har de inte sandat där ?? Jo då bara att han hittade en liten isfläck och stod på ändan . Och en äldreman med kryckor hjälpte honom upp de andra bara kila förbi .
 
Jaha  så är vi mot varandra oj han ramla det kan inte står rätt till , Blunda och rusa förbi . Varför gör vi så ??  Tror jag aldrig gjort det . Har hjälpt många upp och även fyllon som somnat i någon buske . Tänker då  nästa gång är det jag som ligger där . Men tydligt är det ju så  man får ligga där och sprattla  bäst man vill .
 
Idag ser det glansigt ut utanför mig . men på många ställen är det barmark . får hoppas att man inte hittar en fläck med is och dunsar på rumpan .
 
ha en bra söndag mina följare
 
Allmänt | | Kommentera |

Resor

I dag drömde jag mig bort ett tag  till en skön vit strand och turkost vatten och sol . Men så tänkte jag att när man reser så är man borta c.a en vecka högst två. Sen är man hemma igen och drömmer .  nej jag skulle önska jag hade råd att köpa ett/lägenhet och bo där från de trista månaderna och  komma hem när det är som vackrast här i gamla Svedala
 
Men sen satt jag och tittade på våra fina orter här i Sverige och resor här och tänkte finns så mycket fint att resa  till här   Skönt att det inte kostar något att drömma .
 
Älskar ju våra årstider här . vår sommar höst och vinter .  Men  så är det är det ju man tror alltid att gräset är grönare hos grannen .
 
 
Idag dog en stjärna Anita Ekberg
Kerstin Anita Marianne Ekberg, född 29 september 1931 i Malmö, död 11 januari 2015 Genzano di Roma, var en svensk tidigare fotomodell och skådespelare. Hon var bosatt söder om Rom i Genzano di Roma. Wikipedia
Född: 29 september 1931 (ålder 83), Malmö kommun, Sverige

Längd: 1,69 m
Gift med: Rik Van Nutter (1963–1975), Anthony Steel (1956–1959)
Allmänt | | En kommentar |
Upp